Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Åndelige sange - Koncert med sangerinden Maria Kynne og jazz kvartet

SEP
26

Åndelige sange - Koncert med sangerinden Maria Kynne og jazz kvartet


Dato Søndag d. 26. september 2021, kl. 19:30
Sted Gundsømagle kirke, Kirkevej 3, 4000 Roskilde

Maria Kynne er en dygtig og virkelig erfaren sangerinde og komponist. Hun har arbejdet med kirkemusik i mange forskellige udtryk, ligefra powerfuld Gospel til fælles salmesang. I samarbejde med salmeforfattere som Iben Krogsdal og Simon Grotrian har Maria udforsket et mere moderne melodisk udtryk til salmer, og det er de erfaringer hun tager med ind i dette nye kunsterneriske udspil, som hun kalder for “Åndelige sange”. 

For snart 5 år siden påbegyndte Maria en Bachelor i Teologi på Købehavns Universitet i håbet om at udvikle et poetisk sprog for åbenbaringen, som var præcist, forståeligt og vedkommende og på dansk.  

Maria er på en mission. Hun vil formulere kristendommens trosartikler i et moderne sprog, der ikke mister tyngde. Hendes ambition har været at formulere fx dåb og nadver, så det er forståeligt og samtidig poetisk og i allerhøjeste vellyd. 

Ved at sætte teksterne i et jazzmusikalsk univers, er der blevet rum for både det lyriske, legende, jublende, desperate og afklarede udtryk. Den improviserende måde, som jazzmusikere arbejder med stoffet på, giver mulighed for nuanceskift, der lader sig påvirke af nuet, af stedet, af publikum, ja af tid og rum. 

Koncerten er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.